Hoe te zorgen voor uw antieke meubelen

Vlekken en geuren

Als u goed kijkt, kunt u vlekken op uw meubels zien. Dit komt vooral voor als u huisdieren of kinderen hebt. Slijtage van stof is onvermijdelijk, maar u kunt uw meubels ook bevlekken door er vloeistoffen op te morsen. Voedselvlekken zijn meestal gemakkelijk te verwijderen, maar elk ander type vlek is iets dat u zult moeten schoonmaken. Gelukkig zijn antieke meubelen meestal heel gemakkelijk schoon te maken. Het heeft alleen wat zeep en water nodig en wat schrobben met een borstel. Het kan ook zijn dat u merkt dat uw meubels een sterke geur hebben. Dit wordt meestal veroorzaakt door iets dat er eerder op heeft gezeten. U zult eerst de geur moeten verwijderen en vervolgens het meubel goed schoonmaken. Als uw antieke meubels beginnen te stinken, maak ze dan niet schoon met bleekmiddel of andere agressieve chemicaliën. In plaats daarvan kunt u iemand vragen om het voor u schoon te maken. U kunt ook een paar ramen openzetten om de geur tegen te gaan.

Vintage meubels

Verkleuring

Vintage meubels kunnen na verloop van tijd beginnen te verkleuren, vooral als ze niet goed worden schoongemaakt. Dit gebeurt meestal bij donkere houtsoorten, zoals kersen of eiken. Het gebeurt vooral omdat deze houtsoorten de kleuren uit onze omgeving absorberen. Als u wilt dat uw meubels er langer als nieuw uitzien, moet u ze niet op een donkere plaats bewaren. Bewaar ze in plaats daarvan op een goed verlichte plaats. U kunt ook een lichte beits op het hout aanbrengen om verkleuring te helpen voorkomen.

Om uw meubel schoon te maken, gebruikt u warm water en een milde zeep. Gebruik nooit agressieve chemicaliën of bleekmiddel op uw meubelstuk, want dat kan het verder beschadigen. Als u merkt dat uw meubelstuk begint te verkleuren, kunt u het beschermen met een lichte beits. Zo blijft het hout er langer als nieuw uitzien.

Krassen

Krassen op meubels zijn meestal het gevolg van metalen tafels en stoelen die tegen elkaar wrijven. Controleer onder uw meubels en in de hoeken of er tekenen zijn dat dit gebeurt. Als je een houten antieke tafel hebt, kun je krassen op de poten zien. Om dit te voorkomen, kunt u wat viltjes of rubberen stootkussens onder de poten leggen.

Als u krassen ziet op de poten van uw antieke tafel of stoel, kunt u deze opvullen. Meng gewoon wat houtrotvuller met water en breng dit met een spons of lap aan op de poten. Zorg ervoor dat je de houtvuller niet op de tafel of stoel krijgt. Laat het drogen voordat je het meubel weer gebruikt.

Ontbrekende onderdelen

U zult merken dat sommige stukken antiek meubilair na verloop van tijd uit elkaar beginnen te vallen. Dit is vooral gebruikelijk bij houten stoelen. Als u een van deze tekenen opmerkt, neem dan contact op met een vakman om uw meubelstuk te laten repareren.

Sommige stukken kunnen er na verloop van tijd gewoon afvallen, vooral als het stuk oud is en veel is verplaatst. Als u een van deze tekenen opmerkt, moet u het stuk uit elkaar halen en weer correct in elkaar zetten.

Deuken en builen

Er zijn veel dingen die deuken of bulten op uw vintage meubels kunnen veroorzaken. Meestal is het gewoon de manier waarop het meubel is opgeborgen. Als u heeft gemerkt dat iemand op uw meubelstuk heeft geleund, dan is het waarschijnlijk ingedeukt. Ook als uw antieke meubelen in een karretje zijn rondgerold, kan dat de oorzaak van de schade zijn. U kunt dit voorkomen door ervoor te zorgen dat uw meubels rechtop staan en op een plaats waar er niet te veel mee wordt geschud.

Als u deuken of oneffenheden in uw antieke meubelen ziet, probeer deze dan niet zelf te repareren. Laat het professioneel repareren, want dat kan het meubelstuk nog meer beschadigen.

Tips voor het onderhoud van uw meubelen

Zorg ervoor dat u uw meubels na elk gebruik schoonmaakt. Zo verwijdert u vuil, stof en vingerafdrukken. Sommige mensen maken hun meubels zelfs een keer per week schoon om ze er als nieuw uit te laten zien. Om uw meubelstuk schoon te maken, gebruikt u gewoon een vochtige spons en wat milde zeep. Gebruik nooit agressieve chemicaliën of bleekmiddel.

Als u wilt dat uw meubels er langer als nieuw uitzien, brengt u een transparante beits aan op het hout. Zo voorkomt u dat het hout kleuren uit de omgeving absorbeert, zodat het langer meegaat.

Overdrijf niet met het schoonmaken van uw meubelstuk. Als het te vuil begint te worden, maak het dan niet schoon. Dit is wanneer ongelukken gebeuren, dus negeer het gewoon. Een keer per week zou voldoende moeten zijn.

Conclusie

Nu u weet hoe u voor uw antieke meubels moet zorgen, bent u klaar om aan de slag te gaan. Het beste deel is, u kunt uw meubels uw hele leven lang schoonmaken en onderhouden. Als uw stuk vlekken krijgt of beschadigd raakt, haalt u gewoon het beledigende stuk eraf en laat u het professioneel repareren. Het is niet moeilijk om uw antieke meubelen schoon te maken en te onderhouden. Het enige wat u hoeft te doen, is een paar eenvoudige tips volgen. Nu weet u hoe u voor uw antieke meubelen moet zorgen!

Zorg ervoor dat u uw meubelstuk na elk gebruik schoonmaakt. Dit zal helpen om vuil, stof en vingerafdrukken te verwijderen. Sommige mensen maken hun meubelen zelfs een keer per week schoon om ze er als nieuw te laten uitzien. Als er vlekken of beschadigingen op uw meubelstuk komen, haalt u het er gewoon af en laat u het professioneel repareren. Het is niet moeilijk om uw antieke meubelen schoon te maken en te onderhouden. Het enige wat u hoeft te doen, is een paar eenvoudige tips volgen. Nu weet u hoe u voor uw antieke meubelen moet zorgen!

Posts created 14

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top